EarthPositive – pienen hiilijalanjäljen vaate.


Ilmastoneutraalius

EarthPositive-vaatteet ovat tehty 100% luomupuuvillasta – 90% pienemmällä hiilijalanjäljellä.

Hiilijalanjälki on laskettu BSI PAS2050 (British Standard Institution) metodien avulla ja sertifioitu Carbon Trustilla.

90% pienempi hiilijalanjälki on saavutettu luomuviljelyllä, tuotannon tehokkuudella ja kuljetuksen suunnittelulla. Tuotannossa käytetään uusiutuvia energianlähteitä, kuten tuulivoimaa fossiilisten polttoaineiden sijaan.

On laskettu, että yksi EarthPositive T-paita säästää noin 7 kilogrammaa CO2-päästojä tavanomaiseen verrattuna. EarthPositive huppari säästää parhaimmillaan jopa 28 kilogrammaa kasvihuonepäästöjä. Nämä ovat todellisia valmistusvähennyksiä eikä päästökompensaatiosta syntyneitä hyvityksiä.


Klikkaa tästä nähdäksesi kaikkien EarthPositive-tuotteiden CO2-päästöt.

Hiilijalanjälki

Tuotteen hiilijalanjäljellä tarkoitetaan kaikkia CO2-päästöjä ja kasvihuonekaasuja joita syntyy tuotteen valmistuksessa, jakelussa, käytössä ja hävityksessä. Kasvihuonekaasu (GHG, Greenhouse gas) nimitys juontaa siitä, että kaasut vangitsevat lämpöä Maan ilmakehään. Isoimmat haittakaasut ilmassa ovat hiilidioksidi (CO2), metaani ja typpioksidi. 2008 tammikuussa Continental Clothing Co. (EarthPositiven valmistaja) lähti ensimmäisenä valmistajana tekemään laskelmia hiilijalanjäljestä jota vaatteet synnyttävät. Business-to-Business ja ready-to-print -valmistajana Continental on laskenut kaikkien EarthPositive-tuotteiden hiilijalanjäljen puuvillapellolta, raaka-aineen prosessoinnista, valmistuksesta, kuljetuksesta ja jakelusta Euroopan varastolle.